Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

saga; the curse of shadow

                

Paylaşacağım ilk film incelemesi ; Saga The Curse of Shadow ya da The shadow cabal 
 İlk önce filmin ortamı hakkında biraz bilgi vereyim. Evrenin hiçbir fantastik film izleyicisine uzak geleceğini sanmıyorum. Bende Middle Earth izlenimi yarattı biraz. Bunun sebeplerinden biri belki de ırk olarak elfler -aklınıza Legolas gibi bir şey geldiyse silin hemen onu, o mükemmellik bir kere olmuş-, insanlar, ejderhalar, orclar, cücelerin ele alınmasıydı.



Ana karakterimiz Nemyt akaia adında bir elf . Ödül avcılığı yapan, özellikle orcları öldürmekten büyük zevk alan bir kadın. Hayattaki tek amacı avlanıp para kazanmak.

İşte hikaye tam olarak burada başlıyor. Öldürdüğü bir şaman tarafından lanetleniyor ve bu sebeple ödül almak yerine zindana atılıyor. Ardından olaylar gelişiyor...



Filmin olumsuz yönleri evreninin biraz(dan fazla) tanıdık gelmesi, 2013 yapımı bir filme göre görsel ögelerin yeterince doyurucu olmaması. konunun biraz fazla sıkıştırıldığını düşünüyorum, biraz aceleye gelmiş izlenimi yaratıyor bende.
Yine de fantastik film izleyicilerinin beğeneceği, bir saat kırk dakikalık "çerez" bir film olarak ilan ediyorum kendilerini...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder